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operators install Tine nmarkers at certain [locations,
those areas where the operator and outsiders are
participating in a coordinated effort wunder law to
prevent interference wth underground pipelines by
persons likely to cause danage. The precise role and
extent of participation of each party to this program
including appropriate officials where applicable,
depends on the nature of the program established by |aw

"The requirenment of Section 1926.651(a) does not satisfy
this purpose for two reasons. First, the requirenent is

not binding on all persons likely to interfere wth
under ground pi pel i nes. Its scope is limted to persons
engaged in construction .... Secondly, the 'program

contenpl ated by Section 1926.651(a) is one-sided in that
it does not require pipeline operators to provide
information or furnish assistance in response to notice
by contractors.™

Rel ates to 49 CFR 7195.302, ?7195.304, ?7195.308, and ?7195.2

DB

Questi on: Does Section 195.308 require that pipe at tie-ins
be hydrostatically tested if a carrier has a manufacturer's
certification for the pipe in accordance with Section 195. 3047

OPSO Interpretation:... "As a general requirenment under
Section 195.302, each pipeline systemor part thereof which is
installed, relocated, or replaced, nust be hydrostatically
tested by the carrier. The purpose of Section 195.308 is to
provide that in hydrostatically testing pipe associated wth
tie-ins in a pipeline system the test may be nmade either with
the section to be tied in or separately.

"The exception from the general requirenent under Section
195.304, where the manufacturer of a conponent nakes a
certification regarding hydrostatic testing at the factory,
does not apply to pipe.

"While Section 195.2 includes the term 'pipe' wthin the
definition of the term 'conponent,' the two terns are used
distinctly in Section 195.304 to provide that only conponents
ot her than pi pe need not be hydrostatically tested.
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"Under this interpretation, a hydrostatic test perforned on
pipe at the factory would not nmeet the requirenents of Section
195.302 and 195.308 that pipe at tie-ins be hydrostatically
tested by the carrier for at least 24 hours either with the
section to be tied in or separately.”

Cesar DelLeon
Acting D rector
Ofice of Pipeline
Safety Qperations

The Secretary of Transportation has determned ....
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